Költözéshez dobozok: válassz profi megoldást!

költözéshez doboz

A költözéshez dobozok kellenek, és az sem mindegy, milyenek. De mire kell odafigyelni? 30 év költöztetői tapasztalattal van némi tapasztalatunk: segítünk az ideális költöztető dobozok kiválasztásában!

Költözéshez dobozok – hol számít a minőség?

Senki sem örül annak, hogy így van, de tény: a költözés nem egyszerű feladat, és nem is lehet úgy hozzáállni, hogy csak minél könnyebben legyünk túl rajta. Az otthonváltás sok apró teendővel jár, és ha nem szervezed meg megfelelően a részleteket, annak a te értékeid láthatják kárát.

Költöztetőként sokszor úgy tűnik, hogy sokan kezdetben nem is igazán tudják, mekkora feladattal állnak szemben. Mindez pedig kapkodáshoz, hiányos felkészüléshez vezet, innen pedig már csak egy lépés a fejetlenség és a stresszben töltött hetek.

Akár szakemberrel költözünk, akár magunkban, egy valamit mindenképp tudatosítanunk kell: ami ilyenkor szállításra, vagy a költöztetést végzők kezébe kerül, az ténylegesen hatalmas érték. Nem kevesebb, mint az általunk birtokolt, összegyűjtött tárgyak összessége, amelyeknek pénzben kifejezhető értéke van, de mellette érzelmek, emlékek is kötődnek hozzá.

Ez azt jelenti, hogy a saját magunk érdeke, hogy a szállításhoz az elérhető legbiztonságosabb körülményeket teremtsük meg. A költözéshez dobozokra van szükség, a legtöbb tárgyunk ugyanis ezekben utazik: érthető módon nem mindegy tehát, milyen minőségű tárolókba pakolunk.

Strapabíró dobozok költözéshez profiktól – sokszorosan tesztelve

költöztetéshez dobozok

Költözéshez dobozokat a legtöbben nagy bútor- és barkácsáruházakban választanak, a sztenderd formájú és anyagú dobozok közül. Ezek rendszerint 3 rétegű kartonból készülnek, anyaguk könnyen összehajtható és nem kifejezetten vastag, ami azt is jelenti, hogy nem mindig bírja a terhelést: az ilyen dobozok tehát megpakolva megrogyhatnak, elszakadhatnak.

Mi 5 rétegű kartondobozokkal költöztetünk: ezek mérete, formája direkt a különböző tárgyak költözéstetéséhez készült és a hagyományosnál vastagabbak. Az ilyen kartondobozokat hagyományosan a nehéz elektronikai berendezések (pl. hűtők) csomagolásánál találkozhatsz!

Szinte meghajthatatlanok és robusztusak: egy légzsákos fóliával vagy térkitöltővel kiegészítve akár porcelánnal megtöltve is egymásra pakolhatóak, biztonsággal költöztethetőek. 30 éve dolgozunk a nemzetközi költöztetésben: ezek az csomagolóanyagok a tengeri konténeres szállításhoz is megfelelőek, így a röviden belföldi utakon is helytállnak.

Egy biztos: aki megtapasztalta már a profi költöztetőanyagok jelentette előnyt, időspórolást és megbízhatóságot, az utána már nem szívesen bajlódik a vékony, sérülékeny hipermarketes verziókkal.

A tökéletes költöztető dobozok ruhákhoz

A ruhák költöztetésére a legtöbben zsákokat használnak: ez látszólag egyszerű és gazdaságos megoldás, de megvannak a hátrányai is. Az egymásra gyömöszölt ruhák ilyenkor elkerülhetetlenül összegyűrődnek, a zsákban bedohosodhatnak a pára miatt, a szállítás után pedig minden egyes darab általában mosást, vasalást igényel.

Emellett a zsákok könnyen kiszakadnak, a tartalmuk a végső kicsomagolásig átláthatlan és amire a legkevesebb gondolnak: csak egy sornyi szállítható belőlük a költöztető autóban. Míg a dobozokat biztonságosan rögzítve egymásra lehet tornyozni, így függőlegesen is kihasználva a teherautó csomagterét, addig a zsákokat nem lehet egymásra építeni. Ennek az eredménye, hogy többet kell fordulni, időigényesebb lesz a folyamat, ami természetesen magasabb költséget is jelent.

A zsáknál egy 3 rétegű kartondoboz is jobb választás, hiszen könnyűek, rövid távon egy ilyen doboz is megfelelhet. De léteznek speciális gardróbdobozok is, amelyekben a kényes ruhák gyűrődésmentesen, vállfára akasztva költöztethetőek. A dobozok akár a költözés lezárása után is használhatók tárolóként, amíg az új szekrénysor meg nem érkezik. De ha a ruhákat inkább összehajtva, vagy fektetve szállítanád, akkor van fektetett ruhásdobozunk is: a jelmez- és ruhatervezők nagy kedvence!

Speciális képszállító doboz vagy ágymatraczsák költözéshez

A hagyományos költözéshez kínált dobozok egyik hátránya, hogy általában csak egyféle formában kaphatóak. Egy tévé vagy egy matrac már nem csomagolhatóak be velük.

Épp ezért, a költözéshez dobozok széles kínálatát biztosítjuk a webshopunkban, különböző formákban és célokra tervezve. Webáruházunkban megtalálod a nagyméretű, sajátosan lapos festmény- vagy tévészállító dobozokat,  költöztető doboz webáruházunka csillárszállításhoz kialakított hatalmas kockaformát, vagy éppen az ágymatracok biztonságos szállítására kialakított, erős zsákokat. Ha légi szállítmányt készítesz össze, ránk akkor is szállíthatsz: van közel 1 köbméteres légi konténerdobozunk is! Bármit is szeretnél magaddal vinni, nálunk biztos, hogy lesz mibe pakolni.

Kiegészítők költöztető dobozokhoz… A-tól Z-ig

A költözéshez a dobozok a legpraktikusabbak, de még így is, az érzékenyebb tárgyak könnyen összeütődhetnek, megsérülhetnek szállítás közben. A csomagolóanyagok, légzsákos védőfóliák a költöztetett holmi és a doboz felülete között képeznek extra védelmező réteget. Pohártartó elemek, fóliák, hullámpapír, selyempapír vagy buborékos fólia: nálunk mind megtalálod őket.

A hagyomány térkitöltő chips mellett mi a 100%-ig természetes, Green Fill bio térkitöltő habra esküszünk, amely keményítőből készült: így használat után vízzel kapcsolatba lépve gyorsan lebomlik vagy akár komposztálható is, a környezetet sem terheli.

További elengedhetetlen kiegészítők a ragasztószalag és a munkát meggyorsító ragasztógép: tipikusan olyan apróságok, amelyekről a készülődés során könnyű megfeledkezni. 

Nézz végig kartondoboz webshopunk kínálatán: minden apróságot egy helyen beszerezhetsz.

Kartondoboz vásárlás – “Honnan tudhatom, mennyi kell?”

A költözéshez dobozok és csomagolóanyagok kellenek, de hogy pontosan mennyi és milyen, az sokaknak feladja a leckét. A tapasztalataink azt mutatják, a költözés előtt a legtöbben átlagosan 20 százalékkal becsülik alá az új helyre elvinni kívánt holmik mennyiségét. 

Ennek megfelelően általában azt javasoljuk, hogy mindenki kerekítsen felfelé, és vegyen 10-20 százalékkal többet, mint amire elsőként gondolja, hogy szüksége lesz. Tipikusan a szobanövények, tükrök, csillárok szoktak a végén a falakon maradni, amikor már azt hinnénk, hogy készen vagyunk.

De igyekeztünk a költözők dolgát megkönnyíteni, ezért dobozaink immár három különböző méretű (S, M, L) csomagban is kaphatók. A csomagok három gyakori háztartásmérethez (25, 40 és 50 négyzetméter) igazodnak, egyben kedvezőbb áron kaphatóak és tartalmazzák az ezekhez szükséges dobozmennyiséget és -típusokat.

Kartondoboz rendelés egyszerűen, online, házhozszállítással

A MoveArtisnál a költözés minden fázisában segítünk. Ha a költözéshez dobozokat szeretnél, akkor is számíthatsz ránk. Webáruházunkban kényelmes válogathatsz, a kartondoboz rendelés egyszerű és mi Budapesten belül 1-3, vidékre 1-10 munkanap alatt kivisszük otthonodba a kért termékeket.

Ha pedig úgy gondolod, a be- vagy kicsomagolásban és a szállításban is jól jönne a szakértő csapatunk segítsége, úgy 30 év tapasztalatával állunk a rendelkezésedre – kérj ingyenes felmérést és mi írásos ajánlatot készítünk számodra!