Tengerentúlról Magyarországra költözés profi, hazai segítséggel

Tengerentúlról Magyarországra költözés

Már egy ideje foglalkoztat a tengerentúlról Magyarországra költözés gondolata? Ha megteszed, nem mindennapi lépésre szánod el magad, amely legalább annyi izgalmas lehetőséget rejt magában, mint kihívást. Rengeteg apró részletet át kell gondolni ahhoz, hogy a költözés zökkenőmentes legyen, de profi segítséggel fennakadások nélkül élheted át a hazatérés örömteli perceit.

Cikkünkben bemutatjuk, milyen tudnivalókat és szempontokat érdemes szem előtt tartani, ha most először vagy épp újra Magyaországon szeretnél élni.

Érdekel egy ingyenes költöztetési konzultáció!

Ismerd meg a magyarországi letelepedés feltételeit!

A tengerentúlról Magyarországra költözés elsőre komplikáltan hangzik, de ami az adminisztrációt illeti, magyar állampolgárként szerencsére nem szippant magába a bürokrácia.

Amennyiben rendelkezel egy érvényes útlevéllel vagy állampolgársági bizonyítvánnyal – tehát olyan okmánnyal, amely igazolja a származásodat -, bármikor könnyedén hazatérhetsz. Ha időközben ezek a dokumentumok érvényüket vesztették, a magyar külképviseletnél tudod kérvényezni a hitelesítésüket. Továbbá, az érkezésedet mindenképp be kell jelentened a lakcímed szerinti illetékes önkormányzatnak is, mert csak így juthatsz hozzá az új személyi igazolványodhoz.

Ha a külföldön született gyermekeddel érkezel, az adminisztrálást már a költözés előtt érdemes elindítani – a magyar anyakönyveztetés az egyik leghosszadalmasabb eljárás, ami a hazatérésed során felmerülhet.

Magyarországra költözés külföldi állampolgárként

Mi a helyzet akkor, hogyha külföldi állampolgárként érkezel? 90 napnál hosszabb Magyarországon tartózkodás esetén szükséged lesz:

  • ideiglenes vagy állandó tartózkodási engedélyre,
  • munkavállalói engedélyre,

valamint meg kell ismerned, majd alkalmazkodnod kell a magyar nyugdíj-, társadalombiztosítási és egészségügyi rendszerhez. Fontos tudni, hogy a Magyarországra költözés okától függően, a tartózkodási engedélyeknek több típusa is létezik (például: külön kell igényelni munkavállaláshoz, gyógykezeléshez, családegyesítéshez, és így tovább).

Ha további kérdésed akad, akkor a Magyar Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál érdemes tájékoztatást kérni.

Tengerentúlról Magyarországra költözés fennakadások nélkül? Lehetséges!

Szeretnél biztosra menni a költözés során? Jól jönne egy profi költöztető cég segítsége? Kérj ajánlatot tőlünk, a MoveArtis-tól! Cégünk tulajdonosa és operatív vezetője, Tóth Zoltán, költöztetési szakértő jelen volt a hazai, nemzetközi költöztetési piac születésénél, így több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik.

Továbbá a MoveArtis magas szakmai sztenderdeknek felel meg: a hosszas évtizedek alatt több nemzetközi szövetség tagja lett, amely lehetővé teszi, hogy az áttelepülés a világ minden táján zökkenőmentesen menjen. Így a tengerentúlról Magyarországra költözést is olyan profizmussal tudjuk lebonyolítani számodra, mintha Budapest egyik kerületéből költöznél át egy másikba.

A világ bármely pontjáról segítünk a Magyarországra költözés teljes folyamatában

Akár az Egyesült Államokból, akár Ázsiából szeretnél Magyarországra költözni, csapatunk a világ minden tájáról segít a fennakadások nélküli hazaköltözésben. Szolgáltatásunk részeként az első konzultáció díjmentes, amelyet személyesen, de videón keresztül is igényelhetsz. Ezalatt pontosan felmérjük az ingóságaidat, de azt is, hogy honnan, mikor szeretnél költözni, nem utolsó sorban pedig a szállítás részleteit is átbeszéljük, hogy egy átfogó képet kapj a folyamat menetéről és árairól.

A megállapodást követően, neked már csak annyi a dolgod, hogy felismerd a költözéssel járó új lehetőségeket, mert igény esetén az összes tehertől megszabadítunk:

  • be- és kicsomagolunk,
  • elintézzük a vámkezeléssel kapcsolatosan felmerülő teendőket,
  • ellátjuk az adminisztrációs feladatokat,

és, ha szeretnéd, segítünk az új lakásod vagy házad otthonná alakításában is. Az árajánlatban minden lehetséges kiadás fel lesz tüntetve, így garantáltan nem kell többletköltségtől tartanod.

További kérdés esetén szakértői tanácsadás szolgáltatásunkat is igénybe veheted, amelynek díja beletartozik az árba, hogyha később a MoveArtis-t választod. Ezentúl a konzultációs lehetőség segítségével specifikálhatod a tengerentúlról Magyarországra költözés információit, így könnyebb lesz átláthatóan összehasonlítani a különböző helyekről bekért ajánlatokat.

Mi jelenti a legnagyobb kihívást, ha a tengerentúlról költözöl Magyarországra?

Tengerentúlról költözés
A tengerentúlról Magyarországra költözés legnagyobb kihívását az ingóságok szállítása jelenti. A MoveArtis-nál különösen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy ez a folyamat is a lehető leggördülékenyebben és a leginkább személyre szabottan történjen.

Amikor az egész háztartással együtt szeretnél kontinenseket átívelő költözést végrehajtani, két lehetőséged van a csomagok szállítására. Repülőgéppel vagy hajóval is magad után küldheted a tárgyaiddal megpakolt konténereket, de akár kombinálhatod is a két fuvarozási módot.

Bár repülőgéppel kifejezetten gyorsan túlesel a költözésen, azonban ez az árakon is hamar meglátszik. Ezzel szemben a tengeri szállítás sokkal környezetbarátabb és gazdaságosabb alternatíva, de jóval hosszabb ideig tart: 30, de akár 60 napba is beletelhet. Ebből adódik, hogy időérzékeny vagy sokáig nélkülözhetetlen csomagok esetén mindenképp szükség lesz légi fuvarozásra is.

Szelektálj tudatosan már az első perctől!

A tengerentúlról Magyarországra költözés során az egyik legnehezebb feladat a pakolás. Amellett, hogy ügyelni kell rá, hogy minden a megfelelő védelmet, csomagolást kapja, azt is végig kell gondolni, hogy milyen tárgyakat célszerű magad után küldeni. Tehát, mielőtt útnak indulnál, fontos, hogy tudatosan szelektáld, mire lesz szükséged, mert egy komplett háztartás fuvarozása nem csak időigényes, de rendkívül költséges is.

Sokat segít, hogyha kizárólag azokat a holmikat viszed magaddal, amelyek nélkülözhetetlenek számodra, érzelmileg kötődsz hozzájuk vagy már nem kaphatók, ezért pótolhatatlanok. Így nem kérdés, hogy a dédnagymama antik bútorai mennek-e veled, de az már igen, hogy a nappali dohányzóasztalát (amelyet bárhol újravásárolhatsz), feltétlenül szükséges-e kontinenseken keresztül fuvaroztatni.

Külföldről Magyarországra költözés? Akár a csomagolást is ránk bízhatod!

A professzionális nemzetközi költöztetés kulcsa, hogy a MoveArtis-nál nem csak a szállításra, hanem a teljes folyamatra összpontosítunk. Ennek köszönhetően minden egy kézben marad és gördülékenyen működik, még akkor is, hogyha a csomagolással sem szeretnél bajlódni.

Széleskörű szolgáltatási palettánk lehetőséget kínál arra, hogy személyre szabottan kiválaszthasd a neked optimális költözési módot. Idő- vagy kapacitáshiány esetén kérheted, hogy a tengerentúlról Magyarországra költözés alatt, csapatunk a csomagolást is magára vállalja. Ebben az esetben neked annyi feladatod marad csupán, hogy átadd a kulcsokat a kollégáinknak, akik a lakás kiürítésétől, a vámügyek intézésén át, a költöztetni kívánt tárgyak be- és kicsomagolásáig, a szerződésbe foglaltak szerint, mindent intéznek.

Ha egy megbízható, nemzetközi partnerhálózattal rendelkező cég segítségével szeretnél költözni, amikor a tengerentúlról Magyarország felé veszed az irányt, akkor szolgáltatásainkkal állunk a rendelkezésedre.

Érdekel!