Irodaköltöztetés – akár egy hétvége alatt

irodaköltöztetés

Az irodaköltöztetés időérzékeny és összetett feladat: pontosan tudjuk, hogy ilyenkor mennyire fontos a professzionális hozzáállás, a rendezett be- és kicsomagolás, hogy a munka minél hamarabb folytatódhasson. A MoveArtis széles körű tapasztalattal rendelkezik akár többemeletes irodaházak költöztetésében is.: a mai bejegyzésünkben ezért bemutatjuk, hogy mire érdemes odafigyelni, amikor irodaköltöztetőt választunk.

Díjmentes konzultációt kérek!

Irodaköltöztetés gyorsan és precízen

Az idő pénz – különösen igaz ez akkor, ha az irodánkat kell új helyre költöztetni. A lakások közötti költözéshez képest itt fontosabb a sebesség: a cél általában az, hogy az eddigi feladatok gyakorlatilag szünet nélkül mehessenek tovább.

Fontos az is, hogy ne álljon az iroda sokáig félkész, széthordott állapotban – ez ugyanis csak rontja a hangulatot és nehezíti a mindennapi teendőket. Épp ezért kulcsfontosságú, hogy a költöztetést végző vállalkozás precíz és figyelmes legyen. Sok fontos irodai eszköz – gondolunk itt elsősorban az általában nagy számban jelen levő informatikai berendezésekre – kifejezetten sérülékeny, így csomagolásuk, szállításuk fokozott körültekintést igényel.

A MoveArtis csapata szigorú menetrenddel dolgozik: akár egy hétvége alatt átköltöztetjük az irodád úgy, hogy hétfőn már mehet is tovább a munka. Akár nehéz tárgyakat, pl. széfeket szeretnél elvitetni, akár attól félsz, hogy sérülékeny felszerelésnek baja esik, szakembereink 30 év tapasztalattal állnak a rendelkezésedre.

Azonosítható csomagok – korszerű rendszerben

Az irodai munka működésének alapvető feltétele, hogy a tárolt tárgyakat, iratokat szükség esetén bármikor megtalálhassuk a nekik kijelölt helyen. Ezért ha költözésre kerül sor, meg kell oldanunk, hogy az új rend a lehető legjobban hasonlítson az eddigire.

A MoveArtis az irodák korábbi állapotának helyreállítását vonalkódos, modern rendszerrel segíti. A szükséges holmik összecsomagolásához használható kartondobozokat a költözés előtt egy héttel kiszállítjuk: a ragasztószalag nélkül is könnyen összehajtogatható, praktikus irattároló dobozok mellé pedig vonalkódos azonosító címkéket is adunk.

A címkék lehetővé teszik, hogy a bepakolt tárgyakat a dolgozó egyedi jelöléssel lássa el. Így biztos lehetsz benne, hogy a költözés során semmi nem veszik el: pontosan nyilvántarthatod, hogy melyik dobozba mely alkalmazott felszerelése került. Az iroda visszarendezése így zökkenőmentesen és rendszerezetten történik.

Professzionális csomagolóanyagok – előre biztosítva

Minden megrendelő legnagyobb félelme, hogy a kínosan őrzött, fontos tárgyak a mozgatás során megsérülnek. Az irodaköltöztetés esetében mindez különösen kényes kérdés: gondoljunk csak az irodákban levő rengeteg sérülékeny és költséges berendezésre, a számítógépektől a licenszektől hemzsegő apró informatikai eszközökig.

A MoveArtisnál nagy gondot fordítunk arra, hogy a csomagolóanyagaink a lehető legbiztonságosabbak legyenek, ennek megfelelően professzionális, 5 rétegű kartondobozokkal dolgozunk.

Összehasonlításképpen: a legtöbb nagyáruházban elérhető, kereskedelmi forgalomban kapható kartondobozok 3 rétegűek. A gyengébb dobozok a dobozok szállítás közben, egymásra pakolva összenyomódhatnak, esőben beázhatnak, akár el is szakadhatnak, komoly károkat okozva. További gond lehet, hogy az ilyen dobozok sztenderd méretükkel és formájukkal gyakran nem illenek a költöztetendő tárgyak méreteihez.

Az általunk használt 5 rétegű kartondobozok nem csak jóval masszívabbak, strapabíróbbak, mint a hagyományos dobozok, de ezen felül sok különböző méretben is kaphatók webshopunkban. Ezek garantálják, hogy az iroda teljes felszerelését biztonságos csomagolással lássuk el.

Teljes körű irodaköltöztetés, lomtalanítással és iratmegsemmisítéssel

A feleslegessé váló bútorokról, tárgyakról való gondoskodás, az iratok szakszerű, nyomonkövethető megsemmisítése és a felhasznált csomagolóanyagok szelektálása, hulladékkezelése is a munkánk részét képezi. Hiszünk a minél zöldebb költöztetésben, így eleve lehetőleg papír alapanyagokat használunk, ahol lehetséges, és az irodaköltöztetés után tudatosan gondoskodunk a szelektált hulladékkezelésről is.

Figyelmes és hatékony bútorszerelés, -összeállítás

Irodaköltöztetés során könnyen előfordulhat, hogy az irodában levő, nagyméretű bútorokat egyben nem lehet átvinni az új helyre, azokat elszállítás előtt szét kell szerelni. Több száz, több ezer fős irodák esetében nem reális, hogy ezeket a feladatokat a munkatársak maguk végezzék el: ilyenkor mindenképp profi költöztető cég segítségére van szükség.

A költöztetés nálunk teljes körű szolgáltatást jelent: munkatársaink szétszerelik az iroda bútorait, elszállítják a szükséges tárgyakat, és elvégzik a be- és kicsomagolást. Ez azt jelenti, hogy elég megküldened nekünk a költöztetendők listáját, a többiről mi gondoskodunk. Rakodó-csomagoló munkatársaink rendelkeznek mindazzal a szaktudással és tapasztalattal, amely a nagyobb, akár többemeletes épületek stresszmentes költöztetéséhez szükséges.

A páncélszekrények vagy a növények sorsa – az irodaköltöztetés nüanszai

A legtöbb irodában vannak olyan, speciális tárgyak, amelyek szállítása különleges kihívásokkal jár.
Jellemző példái ennek a több száz kilós páncélszekrények, amelyeket ember önmagában nem tud elvinni. A megmozdításukhoz speciális nehézgép-szállító eszközökre van szükség – a szakembereinkre azonban ezt is nyugodtan rábízhatod, van gyakorlatunk a nehézgépszállításban.

A különböző növényeknél is kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az új irodában is megfelelő helyre kerüljenek vissza, igény esetén az őket gondozó kolléga munkaállomásához. A növényeket – a dobozokhoz hasonlóan – vonalkóddal jelöljük meg, így biztosan nem fognak elkeveredni. Sőt, amennyiben az irodai dekoráció is költözik, akkor a speciális festményszállító dobozainkkal is készülünk!

A megfelelő biztosítás irodaköltöztetéskor is elengedhetetlen

Az árajánlatkérés fontos eleme, hogy a költöztetők biztosítására kitérjünk, hiszen irodavezetőként így ellenőrizhetjük a legegyszerűbben a profi hozzáállást.

Hiszen az irodaköltöztetéssel megbízott vállalkozásként nem csak az értékekért felelünk, de rajtunk múlik az iroda zökkenőmentes munkakezdése is. A MoveArtisnál a költöztetéshez a folyamat minden pontjára kiterjedő, teljeskörű felelősségbiztosítást kínálunk.

Irodaköltöztetés profikkal – bízza a MoveArtisra

Egy néhány fős cég irodájának átköltöztetését még sokszor a dolgozók maguk is megoldják – a nagyobb irodaházakban viszont olyan mennyiségű tárgy, bútor és dokumentum gyűlik össze, hogy az irodaköltöztetés logisztikailag egy kifejezetten komoly, összetett feladat. Irodavezetőként érthető, ha egyszerre szeretnéd kontroll alatt tartani a kényes folyamatot és van elengedhetetlen szükséged a profi segítségre.

Ilyenkor a megoldás az, hogy a munkát olyan cégre bízzuk, amely már bizonyított. A MoveArtis 30 év tapasztalatával garantálja, hogy irodátok az új helyen is éppen olyan lesz, amilyennek a munkatársak azt megszokták.

Kérek egy díjmentes felmérést!