Költöztető doboz – válasszon webshopunkból, házhoz visszük!

költöztető doboz

A profi költöztető doboz, csomagolóanyag jelentősen lecsökkentheti a költözésre szánt időt és energiát. Válaszd ki a szükséges dobozokat, csomagolóanyagokat és mi házhoz visszük őket!

A MoveArtis csapatával több évtizednyi tapasztalatunk van a belföldi és külföldi költöztetés terén: most szeretnénk megosztani veled a tippjeinket a költöztető dobozok kiválasztásához. Amíg az ember 2 bőrönddel és egy csomagtartóval költözik, addig sokféle megoldás megfelelő, de nagyobb háztartás költözésekor már érdemes előnyben részesíteni a profi, megfizethető megoldásokat, amelyekkel időt spórolhatunk.

Tekintsd meg csomagolóanyag webáruházunk kínálatát!

Miért kell dobozokba csomagolni? Zsákok nem használhatóak?

A zsákok költözéskor az egész folyamatot megnehezítik: a szájuk nem jól lezárható, kiszakadhatnak, a tartalmuk összekeveredik és nem lehet őket biztonságosan egymásra pakolni a szállításkor. A ruhák szállítására is vannak megfelelő kartondobozok, amelyekben akár gyűrődésmentesen, vállfán is költöztethetőek.

Mindenképpen lezárható, strapabíró papír vagy műanyagdobozokba érdemes a tárgyainkat csomagolni, hogy a költözés során hatékonyan pakolhassunk és a tárgyaink is biztonságban tegyék meg az utat a két cím között. A dobozok ügyesen kitölthetőek, jó a fogásuk és a teherautóban egymásra pakolhatóak.

Mennyi költöztető doboz fog kelleni?

Hárommal több! – mondanánk némi humorral. Az ugyanis a tapasztalat, hogy általában 10-20 százalékkal alábecsüljük a tárgyaink, lakásfelszerelésünk mennyiségét és így csomagolódoboz-igényét is. A csomagolóanyagok elfogytával pedig még ott állunk a lakás közepén, a sarokban éppen észrevett szobanövényekkel és a sehova sem férő ágyneműkkel.

Ezért mindig érdemes néhány dobozzal többet rendelni, hogy mindent biztonságosan be tudj csomagolni!

Ha velünk költözöl, akkor kétféle módon is tudunk segíteni:

  • megrendelheted a költöztetést csomagolással együtt, ilyenkor mi gondoskodunk a lakás kiürítéséről és biztonságos szállításáról
  • vagy amennyiben a költöztetést csak pakolással kéred és te szeretnél csomagolni, akkor a személyes vagy videóbeszélgetéses előzetes felméréskor segítünk meghatározni, hogy mennyi csomagolóanyag fog kelleni és előzetesen kiszállítjuk neked.

Mindkét esetben a költözés végén szelektáljuk és elszállítjuk a csomagolóanyagokból keletkezett hulladékot, hogy ne neked kelljen vele törődnöd.

A lakás felmérése nélkül nem lehet pontosan meghatározni, de segítségképp megosztanánk egy rövid becslést a tapasztalataink alapján, hogy legyen miből kiindulnod, mikor a dobozok beszerzését tervezed.

Feltétlenül köbméterben kell felmérni a becsomagolandó tárgyak mennyiségét. Tehát nem csak a lakás négyzetméterét érdemes figyelembe venni, hanem a szállítandó berendezések térbeli méretét is. Egy átlagosan felszerelt 50 négyzetméteres lakás általában 5-8 köbméternyi csomagolnivalót jelent, amelyhez a tárgyak méretétől függően 60-80 db közepes méterű kartondobozt javaslunk. Mindenképp egyedileg kell felmérni, ezt a becslést csak kiindulási alapként kínáljuk.

Milyen költöztető dobozt válasszunk?

A kollégiumba valószínűleg még az élelmiszerbolt banános dobozai költöztettek minket, ma pedig már a legtöbb bútor- és barkácsáruháznak vannak saját márkás, általános költöztető dobozai.

Nagyon fontos, hogy olyan méretű és kialakítású dobozt válasszunk, amely megemeléskor el fogja bírni a belepakolt súlyt, szükség esetén erősítsük meg ragasztószalaggal a lezárást. A könyvszállítás az utca közepén szétnyíló banános dobozban egy olyan emlék, amit senki nem felejt – pedig bár megtehetné! 🙂

Az áruházak dobozai jellemzően meghajtható, 3 rétegű kartonpapírból készültek és egyszerűen összehajtogathatóak, de általában egyféle méretben kaphatóak. Az ettől eltérő méretű tárgyak költöztetéséhez mint például egy matrac vagy egy tévé, már nem nyújtanak megoldást.

A valódi költöztetéshez kialakított dobozok jó minőségűek, 5 rétegű kartonból készülnek, hogy bírják a terhelést és megvédjék tartalmukat a sérülésektől. Hasonló erősségű kartont a drága elektronikai berendezések csomagolásánál használnak, pl. a hűtők csomagolóanyagaként lehet ismerős a szinte meghajthatatlan karton.

Gardrób doboz (Méret: 53*48*112 cm)

Ágymatrac zsák (Méret: 240*170*25 cm)

Képszállító doboz (Méret: 76*10*60 cm)

A funkciójuknak megfelelően többféle méretben is elérhetőek: létezik akasztós gardróbdoboz, ágymatracok biztonságos szállításához kialakított nagyméretű kartondoboz és festmények, televíziók becsomagolásához szükséges típus is.

Milyen csomagolóanyagokra lesz még szükség? És mennyi kell belőlük?

A költöztető dobozon felül érdemes széles, erős ragasztószalagot és a hozzátartozó ragasztógépet is beszerezni, a doboz összehajtogatása után ezzel rögzíthető és megerősíthető a lapok illesztése.

Ezen felül pedig mindenképpen szükség lesz csomagolófóliára, amely a törékeny tárgyainkat megvédi a szállítás során. Erre a célra papírral kasírozott fóliát vagy a “pukkanós” légzsákos fóliát szoktunk javasolni: 10 méter általában elég egy háztartás becsomagolásához, ez pár ezer forintért megrendelhető.

Törékeny elektronikai berendezések, üveg- és porcelántárgyak szállításakor a térkitöltő chips jelenti a legnagyobb biztonságot, ebből fél köbméter van egy zsákban, ebből maximum 1-2 csomag szokott kelleni.

Érzékeny felületű bútorok előcsomagolásához pedig a költöztető plédeket ajánljuk: ezek a hatalmas plédek puha burkolatot alkotnak és megvédik a sérüléstől az éleket, a karcolódástól a felületeket.

Légzsákos, pukkanós fólia (Méret: 120 cm széles, 10 m hosszú)

Térkitöltő chips dobozzal (0,08m3/doboz)

Költöztető pléd (Méret: 150*250 cm)

Mit kezdhetünk a használt költöztető dobozokkal?

Lezajlott a költözés, minden a helyére került, a nappali közepén pedig ott az összegyűjtött csomagolóanyagok halma… mi legyen a sorsuk?

Az 5 rétegű, masszív költöztető doboz előnye, hogy a sérülésmentes doboz felhasználható a garázsban, fészerben való tároláskor vagy egyszerűen lapra hajtható és eltehető egy későbbi költözéshez.

A gardróbdoboz akár a ruhák átmeneti tárolására is szolgálhat, amíg meg nem érkezik az új szekrénysor, hiszen úgy funkcionál, mint egy ruhaállvány.

Ha minket választasz, akkor a költözés végén a MoveArtis csapata elszállítja ezeket a csomagolóanyagokat és gondoskodunk a megfelelő kezelésükről.

MoveArtis csomagolóanyag webshop

A kínálatunkat úgy állítottuk össze, hogy webshopunkban az összes típusú, méretű dobozt megtaláld, amely egy átlagos költözéskor szükséges lehet. Kattints és nézd meg csomagolóanyag webshopunkat!

Érdemes egy-egy speciális dobozt is beszerezni a klasszikus kartondobozok mellé, mert a csomagolás folyamata sokkal hatékonyabb és gyorsabb lesz így. Nagyobb háztartás költöztetésekor, vagy gyakori költözéskor ez nem csak órákat, napokat spórolhat számunkra.

Minden rendelésről e-mailes visszajelzést küldünk, munkanapokon 24 órán belül. Személyes átvételt és futárszolgálatos kiszállítást is kérhetsz, készpénzes, bankkártyás vagy utánvétes fizetési módok közül választhatsz. Vidékre történő szállításhoz kérd egyedi ajánlatunkat, a megrendelni kívánt termékek méretének, súlyának függvényében kérünk rá egyedi árajánlatot többféle futárcégtől is.

Ha bármilyen kérdésed felmerült, keress minket bátran az elérhetőségeinken: szívesen segítünk kiválasztani a megfelelő költöztető dobozokat!