Költöztető doboz – válasszon webshopunkból, házhoz visszük!

költöztető doboz

Profi költöztető doboz, csomagolóanyag jelentősen lecsökkentheti a költözésre szánt időt és energiát. Válassza ki a szükséges dobozokat, csomagolóanyagokat és mi házhoz visszük Önnek őket!

A MoveArtis csapatával több évtizednyi tapasztalatunk van a belföldi és külföldi költöztetés terén: most szeretnénk megosztani Önnel a tippjeinket a költöztető dobozok kiválasztásához. Amíg az ember 2 bőrönddel és egy csomagtartóval költözik, addig sokféle megoldás megfelelő, de nagyobb háztartás költözésekor már érdemes előnyben részesíteni a profi, megfizethető megoldásokat, amelyekkel időt spórolhatunk.

Tekintse meg csomagolóanyag webáruházunk kínálatát!

Miért kell dobozokba csomagolni? Zsákok nem használhatóak?

A zsákok költözéskor az egész folyamatot megnehezítik: a szájuk nem jól lezárható, kiszakadhatnak, a tartalmuk összekeveredik és nem lehet őket biztonságosan egymásra pakolni a szállításkor. A ruhák szállítására is vannak megfelelő kartondobozok, amelyekben akár gyűrődésmentesen, vállfán is költöztethetőek.

Mindenképpen lezárható, strapabíró papír vagy műanyagdobozokba érdemes a tárgyainkat csomagolni, hogy a költözés során hatékonyan pakolhassunk és a tárgyaink is biztonságban tegyék meg az utat a két cím között. A dobozok ügyesen kitölthetőek, jó a fogásuk és a teherautóban egymásra pakolhatóak.

Mennyi költöztető doboz fog kelleni?

Hárommal több! – mondanánk némi humorral. Az ugyanis a tapasztalat, hogy általában 10-20 százalékkal alábecsüljük a tárgyaink, lakásfelszerelésünk mennyiségét és így csomagolódoboz-igényét is. A csomagolóanyagok elfogytával pedig még ott állunk a lakás közepén, a sarokban éppen észrevett szobanövényekkel és a sehova sem férő ágyneműkkel.

Ezért mindig érdemes néhány dobozzal többet rendelni, hogy mindent biztonságosan be tudjon csomagolni!

Ha velünk költözik, akkor kétféle módon is tudunk segíteni:

  • megrendelheti a költöztetést csomagolással együtt, ilyenkor mi gondoskodunk a lakás kiürítéséről és biztonságos szállításáról
  • vagy amennyiben a költöztetést csak pakolással kéri és Ön szeretne csomagolni, akkor a személyes vagy videóbeszélgetéses előzetes felméréskor segítünk meghatározni, hogy mennyi csomagolóanyag fog kelleni és előzetesen kiszállítjuk Önnek.

Mindkét esetben a költözés végén elszállítjuk a csomagolóanyagokból keletkezett hulladékot, hogy ne Önnek kelljen vele törődnie.

A lakás felmérése nélkül nem lehet pontosan meghatározni, de segítségképp megosztanánk egy rövid becslést a tapasztalataink alapján, hogy legyen miből kiindulnia, mikor a dobozok beszerzését tervezi.

Feltétlenül köbméterben kell felmérni a becsomagolandó tárgyak mennyiségét. Tehát nem csak a lakás négyzetméterét érdemes figyelembe venni, hanem a szállítandó berendezések térbeli méretét is. Egy átlagosan felszerelt 50 négyzetméteres lakás általában YXZ köbméternyi csomagolnivalót jelent, amelyhez a tárgyak méretétől függően YXZ db közepes méterű kartondobozt javaslunk. Mindenképp egyedileg kell felmérni, ezt a becslést csak kiindulási alapként kínáljuk.

Milyen költöztető dobozt válasszunk?

A kollégiumba valószínűleg még az élelmiszerbolt banános dobozai költöztettek minket, ma pedig már a legtöbb bútor- és barkácsáruháznak vannak saját márkás, általános költöztető dobozai.

Nagyon fontos, hogy olyan méretű és kialakítású dobozt válasszunk, amely megemeléskor el fogja bírni a belepakolt súlyt, szükség esetén erősítsük meg ragasztószalaggal a lezárást. A könyvszállítás az utca közepén szétnyíló banános dobozban egy olyan emlék, amit senki nem felejt – pedig bár megtehetné! 🙂

Az áruházak dobozai jellemzően vastag kartonpapírból készültek és egyszerűen összehajthatóak, néhányszor akár újra is használhatóak, de általában egyféle méretben kaphatóak. Az ettől eltérő méretű tárgyak költöztetéséhez mint például egy matrac vagy egy tévé, már nem nyújtanak megoldást.

A valódi költöztetéshez kialakított dobozok jó minőségűek, 5 rétegű kartonból készülnek, hogy bírják a terhelést és megvédjék tartalmukat a sérülésektől. Hasonló erősségű kartont a drága elektronikai berendezések csomagolásánál használnak, pl. a hűtők csomagolóanyagaként lehet ismerős a szinte meghajthatatlan karton.

Gardrób doboz

Ágymatracos zsák

Képszállító doboz

A funkciójuknak megfelelően többféle méretben is elérhetőek: létezik akasztós gardróbdoboz, ágymatracok biztonságos szállításához kialakított nagyméretű kartondoboz és festmények, televíziók becsomagolásához szükséges típus is.

Milyen csomagolóanyagokra lesz még szükség? És mennyi kell belőlük?

A költöztető dobozon felül érdemes széles, erős ragasztószalagot, hozzá tartozó ragasztógépet is beszerezni, a doboz hajtogatás után ezzel rögzíthető és megerősíthető a lapok illesztése.

Ezen felül pedig mindenképpen szükség lesz csomagolófóliára, amely a törékeny tárgyainkat megvédi a szállítás során. Erre a célra papírral kasírozott fóliát vagy a “pukkanós” légzsákos fóliát szoktunk javasolni: 10 méter általában elég egy háztartás becsomagolásához, ez pár ezer forintért már megrendelhető.

Törékeny elektronikai berendezések, üveg- és porcelántárgyak szállításakor a térkitöltő chips jelenti a legnagyobb biztonságot, ebből fél köbméter van egy zsákban, ebből maximum 1-2 csomag szokott kelleni.

Érzékeny felületű bútorok előcsomagolásához pedig a költöztető plédeket ajánljuk: ezek a hatalmas plédek puha burkolatot alkotnak és megvédik a sérüléstől az éleket, a karcolódástól a felületeket.

Légzsákos, pukkanós fólia

Térkitöltő chips

Költöztető pléd

Mit kezdhetünk a használt költöztető dobozokkal?

Lezajlott a költözés, minden a helyére került, a nappali közepén pedig ott az összegyűjtött csomagolóanyagok halma… mi legyen a sorsuk?

Az 5 rétegű, masszív költöztető doboz előnye, hogy a sérülésmentes doboz felhasználható a garázsban, fészerben való tároláskor vagy egyszerűen lapra hajtható és eltehető egy későbbi költözéshez.

A gardróbdoboz akár a ruhák átmeneti tárolására is szolgálhat, amíg meg nem érkezik az új szekrénysor, hiszen úgy funkcionál, mint egy ruhaállvány.

Ha minket választ, akkor a költözés végén a MoveArtis csapata elszállítja ezeket a csomagolóanyagokat és gondoskodunk a megfelelő kezelésükről.

MoveArtis csomagolóanyag webshop

A kínálatunkat úgy állítottuk össze, hogy webshopunkban az összes típusú, méretű dobozt megtalálja, amely egy átlagos költözéskor szükséges lehet. Kattintson és tekintse meg csomagolóanyag webshopunkat!

Érdemes egy-egy speciális dobozt is beszerezni a klasszikus kartondobozok mellé, mert a csomagolás folyamata sokkal hatékonyabb és gyorsabb lesz így. Nagyobb háztartás költöztetésekor, vagy gyakori költözéskor ez nem csak órákat, napokat spórolhat számunkra.

Minden rendelésről e-mailes visszajelzést küldünk Önnek, munkanapokon 24 órán belül. Személyes átvételt és futárszolgálatos kiszállítást is kérhet, készpénzes, bankkártyás vagy utánvétes fizetési módok közül választhat.

Ha bármilyen kérdése felmerült, keressen minket bátran az elérhetőségeinken: szívesen segítünk kiválasztani a megfelelő költöztető dobozokat!