Fontos információk és egyéb tudnivalók

Sok kérdés, sok stressz, költözködéskor ezek a dolgok jelentkeznek már a tervezés alkalmával is. Ezért is olyan fontos a körültekintő tervezés, mely megelőzi magát a költözést.

Szeretnénk előzetesen is segíteni, ezért gyűjtöttük össze a következő kérdéseket valamint válaszokat, így jobban át lehet gondolni és előkészíteni a költözködést.

Árajánlat

1. Kell-e profi cég a költöztetéshez? Szállítmányozó vagy költöztető, van különbség?
2. Mit értsek az alatt, hogy költöztetés háztól-házig?
3. Lehetséges egységárat mondani? Mennyibe fog kerülni?
4. Mennyi ideig tart elkészíteni a részletes ajánlatot?
5. Ajánlatok összehasonlítása és bekérése a költöztetéshez
6. Jó lenne csökkenteni a költöztetési díjakat?

Csomagolás

7. Kartonok? Becsomagolás?
8. A szerelést elvégzik-e? Más munkát, falfúrást is vállalnak?
9. Ablakon keresztül, ha másképp nem jön ki a szobából a kanapé?
10. Mennyi időt vesz igénybe a költöztetés?
11. Mikor tudnak kezdeni, akár hétvégén is jönnek?

Raktározás

12. Ha raktározásra van szükség?

Szállítás

13. Rész vagy egész szállítmányról van szó?
14. Milyen teherautókat alkalmaznak? Ha engedélyre van szükség?

Vámkezelés

15. Szükséges-e a vámkezelés?
16. Házi kedvenc, növény is jön?
17. Szállítani szeretnék élelmiszert is, szabad?

Szállítmány érkezése

18. Ha jön a szállítmány, és nem tudok otthon lenni? Mi a megoldás?
19. Jó lenne sérülés nélkül visszakapnom az ingóságokat, semmi sem tűnik el?

Járművek

20. Szeretnék gépkocsit küldeni, hogyan viszik?

Biztosítás

21. Szeretnék biztosítást, mire nyújt a költöztetési biztosítás fedezetet?

Kapcsolat, tájékoztatás

22. Informálódás? Kapcsolattartás?
23. Külföldön is tudnak segíteni?

 

1.     Kell-e profi cég a költöztetéshez? Szállítmányozó vagy költöztető, van különbség?

Egyszerű szállításnál a költöztetés lebonyolítása összehasonlíthatatlanul komplexebb, több elemet tartalmazó szolgáltatáscsomag.

Költöztetés alkalmával mi az Ön személyes ingóságainak költöztetését vállaljuk, míg a szállítmányozás rendszerint kereskedelmi áru „A" pontból „B" pontba való eljuttatását jelenti.

Ingóságai kezelése sokkal nagyobb figyelmet és pontosságot igényel. Ez kezdődik a profi csomagolásnál, majd folytatódik a szakszerű kézi rakodással, ahol nagyon fontos, hogy a tárgyak megfelelő sorrendben legyenek elhelyezve, és szilárdan legyenek rögzítve. A kamion indítása és érkezése is pontos időben történik, és mindvégig nyomon követjük az útját. Fontos tudnia, hogy ha költöztető céget vesz igénybe, ingóságai nem keverednek a kamionban különféle kereskedelmi áruval, mely higiéniai szempontból igen fontos.

2.     Mit értsek az alatt, hogy költöztetés háztól-házig?

Amennyiben a költözés teljes lebonyolítása a mi kezünkbe kerül, erre adnak nekünk megbízást, ekkor hívjuk háztól - házig tartó költöztetésnek. Előzetesen az Ön igényeinek megfelelően alakítjuk ki az elvégzendő költöztetési szolgáltatások körét.

Ebben az esetben az ingóságokat nemcsak elszállítjuk a régi helyszínről az új helyszínre, hanem minden kapcsolódó szolgáltatást is elvégzünk, ideértve a teljes be és kicsomagolást, fel és kirakodást, bútorok, technikai eszközök szét- és összeszerelését. A munka befejeztével pedig munkatársaink gondoskodnak a költöztetéshez felhasznált csomagolóanyagok, technikai eszközök elszállításáról is.

3.     Lehetséges egységárat mondani? Mennyibe fog kerülni?

Alapvetően a szállítandó ingóságok mennyisége, a kiindulási és célállomás, és a kért szolgáltatások határozzák meg a kiajánlott szolgáltatási díjat.

Mondhatjuk, hogy a kis szállítmányok fajlagos költsége nagyobb, míg a nagy volumenű szállítmányok fajlagosan kedvezőbb díjjal rendelkeznek. Természetesen minél több szolgáltatást építünk be a költöztetésbe, a szolgáltatási díj növekszik.

Az ajánlati ár minden alkalommal külön kalkuláció során alakul ki, így nem tudunk egységárakat mondani.

Javasoljuk, hogy a szolgáltatási díj megállapítását és az árkalkulációt megelőzően egy helyszíni felmérés, bejárás alkalmával találkozhassunk Önnel. Az időpont egyeztetésben munkatársaink örömmel segítenek.

Ha a felmérés egyéb körülmények miatt nem lehetséges, akkor segítségünkre lesz az e-mailben küldhető felmérési kérdőív eredménye, az ott kapott adatok alapján tudjuk elkészíteni részletes ajánlatunkat.

A költöztetés hasonlóan más szolgáltatásokhoz, szintén szezonális jellegű, így az aktuális díjakat a tervezett költöztetési időpont is befolyásolni tudja. A legfrekventáltabb időszak a nyári hónapokra esik, ezen kívül az évváltáshoz kapcsolódó karácsony előtti és utáni időszak is főszezon. Emiatt tanácsoljuk a minél korábbi tervezést és időpontválasztást!

Ha még sok a nyitott kérdés, szívesen biztosítunk kevesebb szervezést és előkészítést igénylő szolgáltatásként rakodási / csomagolási segédletet is.

Munkatársaink készséggel adnak felvilágosítást óradíjainkkal és csomagolóanyag árlistánkkal kapcsolatban.

4.     Mennyi ideig tart elkészíteni a részletes ajánlatot?

Minden egyes költöztetési folyamat egy komplex feladatsort foglal magába. A tényleges lebonyolításban igen sok esetben számos partnerrel működünk együtt. A végleges költöztetési szolgáltatási ajánlat elkészítésekor velük is felvesszük a kapcsolatot és megerősítést várunk az aktuálisan használható díjak és szolgáltatások tekintetében. Általában az e-mail váltás gyorsan eredményt hoz, de a földrészek közötti időeltolódás miatt ez néhány napos kommunikációt is eredményezhet.

Az adott költöztetési feladat komplexitásához mérten 2-4 munkanap alatt megtesszük ajánlatunkat.

5.     Ajánlatok összehasonlítása és bekérése a költöztetéshez

Véleményünk szerint minden esetben javasolt több költöztetési díj beszerzése, nemcsak nemzetközi költözéskor. Az egynél több ajánlat lehetőséget ad nemcsak az összegek, hanem az árba belefoglalt szolgáltatások, vállalási idő, stb. összehasonlítására is.

Tapasztalatunk szerint különböző szolgáltatók eltérő gyakorlat szerint készítik költöztetési szolgáltatási ajánlataikat, ezért nagyon fontos áttekinteni részletesen az adott árhoz tartozó szolgáltatásokat.

Előfordul, hogy egyes szolgáltatók bizonyos díjakat nem vesznek bele, nem számolnak bele az alapszolgáltatásokba, ezért nem is szerepeltetik azokat az ajánlati díjban, de utólag rendszerint felszámítják azokat.

Mi nem ezt az utat választjuk. Hiszünk benne, hogy a korrekt üzleti magatartás és ügyfeleink érdeke fontosabb, így mi a komplett szolgáltatás, komplett ár mellett döntünk minden egyes alkalommal.

Nincsenek rejtett költségek, a kockázat egyértelmű. Mi ezt a gyakorlatot követjük!

6.     Jó lenne csökkenteni a költöztetési díjakat?

Rendben! Az első és egyszerű mód a költségek „lenyomására", ha a költöztetés részletei közül néhányat mi magunk vállalunk el.

A be- és kicsomagolás, a fel- és lerakodás is megoldható, de ebben az esetben a nem tökéletes csomagolás miatt a biztosítás csak erősen korlátozott kockázatra térít.

7.     Kartonok? Becsomagolás?

Profi munkatársaink szakmai felkészültsége és kiváló csomagolóanyagaink ezt lehetővé teszik. Munkatársaink természetesen segítenek, de akár teljeskörűen gondoskodnak a be- és kicsomagolásról.

Természetesen költséghatékony megoldásként Ön dönthet úgy, hogy ezt a feladatot nem ránk bízza.

A biztonság és biztosítási fedezet miatt azonban javasoljuk, hogy az érzékeny és törékeny tárgyak csomagolását a mi profi munkatársainkra bízzák.

Ha a becsomagolás mellett dönt, természetesen készséggel biztosítunk speciálisan költöztetéshez készült csomagolóanyagokat, dobozokat. Bérléssel, értékesítéssel, valamint a kiválasztott tételek kiszállításában munkatársaink örömmel segítenek.

8.     A szerelést elvégzik-e? Más munkát, falfúrást is vállalnak?

A költöztetés első és legfontosabb célja, hogy az Ön személyes ingóságai épp ugyanolyan kondícióban és állapotban legyenek megtalálhatóak az új címen is, mint ahogyan a régi helyen átvettük őket.

A valóságban ez azt jelenti, hogy az összes felmerülő szerelési és csatlakoztatási feladatot teljesíteni tudjuk.

9.     Ablakon keresztül, ha másképp nem jön ki a szobából a kanapé?

Igen. Sőt! Függően az aktuális cím tulajdonságaitól, akár külső lift igénybevételére is szükség lehet. Külső liftünket örömmel bemutatjuk budapesti raktárunknál.

10.  Mennyi időt vesz igénybe a költöztetés?

A költöztetési részmunka fázisok időtartamát alapvetően a csomagolandó felületek nagysága és tulajdonságai határozzák meg. Logikusan több ingóság több időt követel, szélsőséges esetben a csomagolás és felrakodás 1 hétig is eltarthat. Természetesen igyekszünk hatékonyak lenni és gyorsan befejezni. Ilyenkor a szükségesnél több munkatársunk is a helyszínen dolgozik, de néha a kevesebb hely miatt ez nem lehet megoldás.

Országok közötti költöztetés esetén a tranzit időt alapvetően befolyásolja a szállítás másik tulajdonsága, hogy dedikált / önálló mennyiségként vagy úgynevezett részrakományként küldjük az ingóságokat.

A második esetben a költségek alacsonyabbak lehetnek, de ez időbe kerül. Foglaláskor a pontos menetrendet munkatársaink meg tudják adni és akár mindkét verzióra is készítünk ajánlatot.

11.  Mikor tudnak kezdeni és akár hétvégén is jönnek?

A költözés megtervezése mindenben az Ön igényeinek megfelelően véglegesíti a lebonyolítását, és természetesen törekszünk a lehető legrövidebb határidőre. Végleges menetrendről a foglalást követően tudunk megállapodni.

Kérés esetén akár hétvégén is tudunk segíteni, de ennek sajnos pótköltsége van.

12.  Ha raktározásra van szükség?

Miért is ne? Nem probléma. Az okok sokfajták lehetnek, de legtöbbször az új kiszállítási címen még nem lehet kirakodni az ingóságokat. Ilyenkor megoldás a raktározás budapesti raktárunkban, illetve partnereinkkel együttműködve világszerte.

Személyreszabott megoldást kínálunk - legyen szó néhány hétről, vagy akár évekről. Budapesti raktárunk fűthető, modern zárt láncú kamerahálózattal felügyelt. Munkatársaink szívesen adnak további információt, akár személyesen is irodánknál.

A raktározás költségei alapvetően két részre oszthatóak: az időegység szerinti aktuális díjakra (havi, negyedéves raktározási díj) és a be- és kitároláskor fizetendő kezelési költségekre.

13.  Rész vagy egész szállítmányról van szó?

Alapvetően mondhatjuk, hogy a szállítmányokat kétféle módon tudjuk indítani. Önálló rakományként, illetve több tulajdonos szállítmányát közösen, úgynevezett részrakományként. Általában a vállalási díj a részrakománynál alacsonyabb, de több időt vehet igénybe a kiszállítás. Ha van időbeli mozgástér, érdemes kérni ajánlatunkat részrakományként való szállításra is.

Részrakományként való szállításkor ügyelünk arra, hogy ne lehessen keveredés, ennek alapja a tételes csomaglista, a fel- és kirakodás is eszerint történik.

Szintén meghatározó a sürgősség és a földrajzi távolság. Európában zárt dobozos költöztető kamionokkal végezzük a szállítást.

Tengerentúlra kisebb mennyiséget, az aktuális előírásoknak megfelelve hővel kezelt faládában, míg nagyobb mennyiségeket a megfelelő kapacitású konténerben indítjuk.

A legkisebb mennyiségek nagy távolságra való küldésekor és kiemelten sürgős esetekben mindenképpen érdemes légi ajánlatot is kérni.

14.  Milyen teherautókat alkalmaznak? Szükség van-e engedélyre?

Közúton minden esetben zárt dobozos speciális költöztető kamionokat használunk, melyek különböző nagyságúak, az aktuális kapacitásigénynek megfelelően.

A kamionok mérete miatt adódik egy további megoldandó probléma a parkolási gondok mellett.

A legtöbb nagyváros belterületén a költöztetésben használatos kamionok csak különféle speciális engedélyekkel közlekedhetnek.

Egyszerűbb esetekben a szállítmányt kisebb teherautóra átrakjuk, amelyre nem szükséges speciális engedély beszerzése, de ilyenkor a kiszállítás hosszabb ideig tarthat a több menet miatt.

Sokszor célszerűbb speciális behajtási engedély intézése a szállító nagyobb kamionra (néhány munkanap alatt beszerezhető). Továbbá a nagyvárosokban sohasem egyszerű parkolási problémával is szembesülni kell.

15.  Vámkezelés szükséges-e?

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy 2004 májusa, Magyarország EU-csatlakozása óta az életünk sokkal könnyebb lett. Sajnos azonban az EU-t elhagyó nemzetközi export / import vámkezelés mégsem tűnt el teljesen. Az EU-ból kilépő költöztetések esetén a hatályos rendelkezések alapján szükség van vámkezelésre, melyet természetesen teljeskörűen intézünk a költöztetéshez kapcsolódóan.

16.  Házi kedvenc, növény is jön?

Mi természetesen kérés esetén növényeket is örömmel elviszünk, de fontos hangsúlyozni, hogy a növények szállítása kockázatot jelent, ezt csak a Megbízó kifejezett akaratára és a Megbízó felelősségére tudjuk vállalni. A növények túlélése rendszerint az aktuális időjárástól függ.

A házi kedvencek küldése még nagyobb kihívást és kockázatot jelent, egyszersmind kiemelt figyelmet igényel. Partnereink segítségével légi úton tudjuk szállítani a kedvenceket, a megfelelő állategészségügyi előírások és dokumentációk birtokában.

Sajnos közúton, kamionban nem tudjuk vállalni a kis kedvencek küldését, a csomagtérben nem utazhatnak - nem biztonságos, és a gépkocsivezető munkája sem teszi lehetővé az útközben való figyelemmel követést.

17.  Szállítani szeretnék élelmiszert is, szabad?

A nemzetközi törvényi szabályozások és előírások miatt országhatáron túli költözés esetén nem javasoljuk élelmiszer szállítását. Európában száraz élelmiszer és konzerv szállítása megengedett.

Jövedéki termékek, szeszesitalok tekintetében vámkorlátozások vannak az EU tagállamain belül is. További országok, mint pl. az USA, szigorúan tiltják az élelmiszerek bevitelét.

18.  Ha jön a szállítmány, és nem tudok otthon lenni? Mi a megoldás?

Természetesen a legjobb megoldás, jó előre a legmegfelelőbb kiszállítási időpontban való megállapodás. Ha ez nem megoldható, akkor egy családtag, közeli ismerős jelenléte is segítheti munkatársaink lakásba való bejutását.

19.  Jó lenne sérülés nélkül az ingóságokat visszakapnom, semmi sem tűnik el?

Munkatársaink felkészültsége és a kiváló minőségű csomagolóanyagaink lehetővé teszik, hogy az ingóságok lehetőleg minden sérülés nélkül „vészeljék" át azt a krízishelyzetet, amit egy költöztetés jelent.

Az alapos és pontos munkavégzés garancia lehet, de mindezek ellenére is történnek káresemények.

Erre az esetre kínálunk speciális költöztetési biztosítási csomagot, ami a biztosítási feltételek alapján megfelelő fedezetet biztosít az ingóságokra.

20.  Szeretnék gépkocsit küldeni, hogyan viszik?

Igény szerint akár személygépkocsit is tudunk szállítani. Mint a költözés része, de akár külön feladatként.

Tengerentúli célállomásra konténerben, Európán belül teherautón rögzítve szállítunk. Minden esetben a gépjármű átadás - átvételekor részletes állapotfelvétel és a megfelelő okmányok (másolatok) beszerzése előzi meg a szállítást.

Bizonyos kikötők között lehetőség van un. ro-ro szállításra, amikor a hajóba lábon kerül be az autó, éppen úgy, mint egy kompba.

21.  Szeretnék biztosítást, mire nyújt a költöztetési biztosítás fedezetet?

Sajnos a legjobb szándék és professzionális szakértelem mellett is előfordulhat káresemény vagy kisebb karcolás. Meg kell említeni azt is, hogy a bútorokat alapvetően nem arra készítik, hogy több alkalommal szét- és összeszereljék őket. De az egyben való szállítást sem szeretik feltétlenül, legyenek bár export minőségre becsomagoltan.

Kár esetén az előzetesen készített részletese biztosítási értéknyilatkozat szolgál a kártérítés alapjául, ezért ez kiemelten fontos döntés a költöztetés megkezdése előtt.

A költöztetés olyan speciális szolgáltatás, amelyre a nemzetközi biztosító társaságok a komplexitás miatt speciális biztosítási csomagot dolgoztak ki, mely nem egyenlő a szállítmánybiztosítással. A legfontosabb plusz tulajdonsága a költöztetési biztosításnak, hogy a profi költöztetők által csomagolt tételek esetén is az esetlegesen bekövetkező sérülések is rendezésre kerülnek, ha azok a költözés ideje alatt keletkeztek.

Fontos megemlíteni, hogy a csak szállítmánybiztosítással fedezett rakomány, sérülés esetén csak és kizárólag a szállítás során - az útközben - keletkezett károkra térít. (pl. közlekedési baleset).

22.  Informálódás? Kapcsolattartás?

Munkatársaink örömmel segítenek a kérdések megválaszolásában, de a kívánt hatékonyság érdekében, minden egyes költöztetésnek van egy személyes felelőse, aki koordinátorként foglalkozik az adott költöztetési folyamattal. Ő egész biztosan a megfelelő és gyors választ tudja adni, ezért javasoljuk, hogy a költöztetés foglalása után mindenképen jegyezze fel az adott munkatárs elérhetőségeit biztos helyre.

Lebonyolításkor a helyszínen vezetőmunkatársunk segítsége is kérhető, ő felelős a helyszínen lévő költöztető csapat irányításáért.

Külföldi kiszállításkor a külföldi helyszíni vezetőmunkatárs elérhetőségét a koordinátor kollégánk fogja tudni megadni.

23.  Külföldön is tudnak segíteni?

Nincs két ugyanolyan költöztetés. A költözésre a rá jellemző földrajzi távolság és szolgáltatás nagyban meghatározza, hogy magyar munkatársaink végzik-e az adott részfeladatot. A MoveArtis világszerte, nemzetközi partnereinek segítségével, a Föld majdnem minden országában tud segíteni a költöztetés lebonyolításában.

Európában, amennyiben Önök ezt külön igénylik, van megoldás magyar kollégáink külföldi helyszínekre való kiküldésére is.

Elérhetőségeink
MoveArtis Kft.
1037 Budapest, Kunigunda útja 60.
Telefon: +36-30-622-1306
Fax: +36-30-917-6030
E-mail: info@moveartis.com